Maak het verschil Maak het verschil als bedrijf
Doel: €35.000,00
Opgehaald: €3.250,00
Nog nodig: €31.750,00

Interactieve trap in De Hoogstraat

De Hoogstraat Revalidatie wil heel graag een project starten om revalidanten, medewerkers en bezoekers van te motiveren om vaker de trap te gaan nemen.

Om mensen meer uit te dagen willen we in ons gebouw een interactieve trap realiseren. Een interactieve trap is een vorm van gamificatie. Hierbij worden er digitale speltechnieken toegevoegd een bestaande trap. Door de trap interactief te maken worden mensen gestimuleerd de trap te nemen. Het nemen van de trap wordt opeens uitdagend en leuk. Speelsgewijs wordt gezond beweeggedrag aangemoedigd.

Het project wordt geleid door Lisa Vermooten, fysiotherapeut bij onze afdeling neurologie. “Bij de behandeling van de fysiotherapeut en sporttherapeut is er natuurlijk veel aandacht om weer meer en beter te kunnen bewegen. Maar een interactieve trap in ons gebouw is gewoonweg een creatieve, innovatieve en ook simpele manier om gezond beweeggedrag van al onze gebruikers van het gebouw te stimuleren”.

Het realiseren van een interactieve trap  – binnen een zorginstelling waar diverse mensen met en zonder beperking bewegen – vraagt om een uniek ontwerp gekoppeld aan specifieke veiligheidseisen. Dit vraagt om extra financiële middelen. Om te kunnen starten hebben wij U hulp nodig.

Helpt U mee om samen met Lisa de interactieve trap te realiseren?