Maak het verschil Maak het verschil als bedrijf
Doel: €300.000,00
Opgehaald: €16.750,00
Nog nodig: €283.250,00

Kom samen een stap verder

Van de één op de andere dag niet meer kunnen lopen. Heb jij daar wel eens over nagedacht? En wat zou de impact op jouw leven zijn?

Bij De Hoogstraat Revalidatie maken we wat onhaalbaar lijkt, tóch mogelijk. Zodat kinderen en volwassenen die bij ons revalideren hun beperkingen overwinnen en naar hun volle vermogen mee kunnen doen in de maatschappij. Dat gaat soms letterlijk met kleine stappen.

Voor ieder kind of volwassene die revalideert na een ziekte, beroerte of een dwarslaesie is de toekomst anders. En ook het vooruitzicht op weer kunnen lopen is voor iedereen anders.

Zo vroeg mogelijk kunnen beginnen met looptrainingen levert uiteindelijk het beste resultaat op. Naast onze huidige therapievormen biedt een Body Weight Support System hierbij veel extra mogelijkheden.

Wat is een Body Weight Support System?

Een Body Weight Support System is een innovatief robotisch hulpmiddel, wat ingezet wordt of kan worden bij kinderen en volwassenen die kracht- en/of coördinatieproblemen hebben bij het staan en het lopen. De robot volgt automatisch de beweging van de revalidant en voorziet altijd in continue gewichtsondersteuning en valbescherming. Hierdoor neemt de intensiteit van de training toe en kan iedere revalidant zijn/haar grenzen opzoeken en steeds verleggen. De revalidant wordt uitgedaagd in een veelvoud aan trainingsactiviteiten: opstaan, lopen, traplopen en dit zonder de angst om te vallen.

Janneke Stolwijk, revalidatiearts dwarslaesie

“Weer gaan lopen is één van de belangrijkste revalidatiedoelen voor mijn revalidanten. Je eerste passen kunnen zetten geeft revalidanten een enorme positieve booster. Hoe eerder je start met trainen, hoe beter uiteindelijk de kwaliteit van het lopen en hoe groter je wereld wordt. En dat is het doel van revalideren, weer op jouw manier mee kunnen doen”.

De aanschaf van een Body Weight Support System is niet goedkoop. Om je een idee te geven. De verwachte aanschafkosten zijn € 260.000 en de te verwachten verbouwingskosten zijn € 40.000. Dat maakt samen bijna € 300.000. Een waanzinnig groot bedrag wat De Hoogstraat Revalidatie niet alleen kan betalen.

Daarom is de hulp ingeroepen van Steun De Hoogstraat.

Op verschillende manieren zullen de gaan werven voor de realisatie van een Body Weight Support System. Denk ondere andere aan het aanschrijven van vermogensfondsen of het betrokken netwerk. Maar ook jouw hulp – klein of groot – is zeer gewenst en wordt zeer gewaardeerd. Heb je een idee? Weet je waar we hulp kunnen vinden? Laat het onze fondsenwerver weten! Zij gaat graag met u in gesprek. Mail: k.d.balvert@dehoogstraat.nl of bel 030 -256 1549

Deze fantastische partners bieden reeds hulp:

  • Triodos Bank
  • Dhr. R. van den Berg
  • TR Care