Maak het verschil Maak het verschil als bedrijf
Doel: €7.500,00
Opgehaald: €1.780,00
Nog nodig: €5.720,00

Super training voor kinderen

Wist je dat hersenen na een ernstig letsel weer kunnen herstellen?

In onze kinderkliniek voor revalidatie zien wij kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een dwarslaesie na een ongeluk of na / met kinderkanker. Deze kinderen moeten revalideren en heel veel opnieuw leren. Daar is intensieve training en begeleiding voor nodig . Christiaan Gmelig Meyling, kinderfysiotherapeut en onderzoeker bij De Hoogstraat geeft fysieke training aan deze kinderen. Hij werkt nu ruim tien jaar bij De Hoogstraat en is elke dag weer onder de indruk van de drive van kinderen en hun ouders, dit om het optimale uit de revalidatie te halen.

Om vooral de kinderen en de ouders steeds verder op weg te helpen is Chris een groot onderzoek gestart. Zijn onderzoek richt zich specifiek op kinderen met niet-aangeboren hersenletsel. Het doel van het onderzoek is bouwen en maken van een optimale revalidatiebehandeling bij kinderen en jongeren met NAH.  De eerste stap in het onderzoek – de literatuurstudie – is reeds afgerond.  In de tweede stap (najaar 2021) gaan we op zoek naar de overeenkomsten  – samen met een internationale expertgroep – van de optimale inhoud van fysieke revalidatiebehandeling bij NAH. In de derde stap (beoogd project 2022) gaan we de ervaringen, behoeften en opvattingen over de huidige behandeling in kaart brengen van kinderen en jongeren met NAH en hun ouders.

Natuurlijk doet Chris dit niet alleen en wordt hij ondersteund door drie toppers in dit vakgebied:

  • Dr. Olaf Verschuren (senior onderzoeker fysieke gezondheid Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht),
  • Prof. Dr. Raoul Engelbert (bijzonder hoogleraar en lector Kinderfysiotherapie, onderzoeksdirecteur Faculteit Gezondheid Hogeschool van Amsterdam) en
  • Prof. Dr. Jan Willem Gorter (hoogleraar Kinderrevalidatiegeneeskunde in Utrecht en gasthoogleraar McMaster University, Hamilton, Canada).

Een deel van de kosten van dit onderzoek wordt betaald door De Hoogstraat Onderzoeksfonds. Voor het andere deel doen we een beroep op het prachtige  JKF Kinderfonds. Hierover hopen we binnenkort een positief bericht te ontvangen

Maar waar is uw hulp dan nu nodig?
De kennis en adviezen uit het onderzoek moeten vertaald worden naar concrete aanbevelingen voor verbetering in de revalidatiezorg. Hiervoor gaan we een adviesgroep formeren. De adviesgroep bestaat uit alle betrokken mensen en partijen. Denk o.a. aan de kinderen en jongeren met NAH, de ouders, de therapeuten en verpleging in De Hoogstraat. Tijdens een aantal gezamenlijke bijeenkomsten zal de adviesgroep de kennis vanuit de drie projecten (lees stappen) bespreken en bediscussiëren. Dit moet leiden tot directe aanbevelingen over: HOE ziet de optimale fysieke revalidatiebehandeling er uit bij kinderen en jongeren met NAH en WAT is daarvoor nodig? Vervolgens willen we deze informatie (op een factsheet)  delen met alle collega’s in het land die revalidatietrainingen aanbieden aan kinderen met niet-aangeboren hersenletsel.

We verwachten € 7500 nodig te hebben om de vertaalslag te maken van het onderzoek naar de praktijk,  dus de echte verbetering voor de zorg. Denk daarbij aan kosten voor de bijeenkomsten, een vergoeding voor ouders of therapeuten, een vergoeding voor de onderzoeker of het kunnen laten maken van de factsheet.

Wil je meer informatie, heb je goede ideeën, stuur een mail naar steun@dehoogstraat.nl of Christiaan Gmelig Meyling: c.g.meyling@dehoogstraat.nl.

Wij nemen dan graag contact met je op. Dank alvast!