Maak het verschil Maak het verschil als bedrijf
Doel: €45.000,00
Opgehaald: €22.350,00
Nog nodig: €22.650,00

Virtuele speelgoedwinkel

Het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht vraagt je aandacht voor het volgende onderzoek:

Cognitieve klachten na hersenletsel komen zowel bij volwassenen als bij kinderen erg vaak voor. Vaak wordt een neuropsychologisch onderzoek aangevraagd om te achterhalen door welke cognitieve stoornissen die klachten worden veroorzaakt. Nu blijkt in veel gevallen dat neuropsychologisch onderzoek niet toereikend is om die klachten ook echt aan het licht te brengen. Voor een belangrijk deel komt dit door de aard van het neuropsychologisch onderzoek: dat wordt vaak afgenomen in een erg rustige omgeving zonder afleiding om tot een optimale prestatie te komen. Precies de situatie die we in het dagelijks leven eigenlijk nooit hebben of herkennen.

Door het inzetten van Virtual Reality kunnen we een drukkere interactieve omgeving nabootsen waarin wij cognitieve vaardigheden willen meten. Voor volwassen na hersenletsel hebben we hiervoor De Virtuele Supermarkt ontwikkeld.

Gebaseerd op de principes van deze Virtuele Supermarkt, die voor verschillende studies wordt ingezet bij volwassenen na hersenletsel willen we nu De Virtuele Speelgoedwinkel ontwikkelen. De Virtuele Speelgoedwinkel zal ingezet worden om cognitieve vaardigheden na hersenletsel bij kinderen in kaart te kunnen brengen. Het project maakt deel uit van de reeks aan innovatieprojecten om cognitieve functies en vaardigheden genuanceerder in kaart te brengen om op die manier een betere link met het dagelijks leven te kunnen leggen.

We zijn ontzettend blij met de toegewezen subsidie vanuit het Vaillant Onderzoeksfonds https://www.kcrutrecht.nl/subsidie-voor-de-virtuele-speelgoedwinkel/. Maar naast deze ondersteuning zijn we op zoek naar meer mensen die dit onderzoek een warm hart toe dragen. Help jij ook mee deze kinderen verder te brengen in het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden?