Maak het verschil Maak het verschil als bedrijf
Doel: €45.000,00
Opgehaald: €0,00
Nog nodig: €45.000,00

Kom samen kleine stapjes verder

Je zelfstandigheid vergroten en kunnen meedoen zijn belangrijke revalidatie doelstellingen voor kinderen die naar mytylschool De Kleine Prins gaan. De manier waarop je je kunt verplaatsen heeft altijd invloed op de manier waarop je mee kunt doen.

Als je kunt staan, als je kunt lopen of als je misschien wel kunt rennen word je speel- en belevingswereld vergroot.

De behandeling van de fysiotherapeut is dan ook gericht op het vergroten van de verschillende motorische vaardigheden. Nu staat er bij de mytylschool De Kleine Prins al een mooie grote loopband waarop het lopen – onder begeleiding van de fysiotherapeut – kan worden geoefend. Maar nog meer kinderen zouden in aanmerking kunnen komen voor looptraining als we ook gebruik zouden kunnen maken van een Body Weight Support System bij de loopband.

Een Body Weight Support System, ook wel een BWSS genoemd, is een ophangsysteem aan het plafond over de loopband heen. Daaraan hangt een harnas die kinderen veiligheid biedt tijdens het leren lopen. Het harnas moet op maat aansluiten bij de kinderen en uitgebalanceerd worden. Hierdoor kunnen kinderen de voeten op de loopband zetten en de (eerste) stappen maken.

Een BWSS is niet goedkoop en daarom is hulp van Steun De Hoogstraat ingeroepen.

Help jij mee om de kinderen en de mytylschool De Kleine Prins weer stappen te laten zetten?