Doneer Doneer als bedrijf
Doel: €5.000,00
Opgehaald: €0,00
Nog nodig: €5.000,00

Only Friends - dé sportclub in Utrecht

Only Friends Utrecht

Only Friends Utrecht is dé sportclub in Utrecht voor kinderen en jongeren met een beperking, we richten ons vooral op kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar.

Doel

Wij bieden kinderen en jongeren met een beperking een plek om te bewegen en te sporten. Dit in een vertrouwde omgeving en onder begeleiding van trainers en sportbegeleiders, zonder druk en niet direct gericht op de prestatie. Bewegen en sporten passend bij de mogelijkheden van de kinderen en jongeren zorgt voor meer zelfvertrouwen. Hierdoor krijgen ze kennis van hun eigen mogelijkheden. Sporten met andere kinderen leidt tot meer willen bewegen, meer willen leren en sociale ontwikkeling.

Welke sporten, waar en wanneer?

Elke zaterdagochtend sporten wij in revalidatiecentrum De Hoogstraat. We maken gebruik van de grote sportzaal, de gymzaal of het Bibian Mentel Cruyff Court (lekker buiten!). De grote sportzaal wordt altijd in drie delen gesplitst om zo – per uur – minimaal drie verschillende sporten aan te kunnen bieden. Vaak is er een keuze uit onder andere de volgende sporten: tennis, basketbal, dansen, handboogschieten, hockey, zitvolleybal, zwaaien, boksen en spel. In de kleine gymzaal vinden vaak de sporten plaats die iets meer om rust vragen, denk aan yoga. Voetbal, frame-running en spel vinden vaak plaats op of rondom het Cruyff Court. De keuze van de sporten is afhankelijk van de wensen van de kinderen en de aanwezigheidsmogelijkheden van de trainers. Kijk onder programma voor meer informatie.

Het ontstaan

Sportclub Only Friends bestaat al meer dan 20 jaar in Amsterdam, deze zeer succesvolle sportclub heeft meer dan 800 leden. Naar aanleiding van dit grote succes in Amsterdam is er in het voorjaar van 2016 – op verzoek van De Hoogstraat Sport – een werkgroep gestart om deze sportclub voor kinderen met een beperking ook naar de Domstad te halen.

website: www.onlyfriends.nl