Zelfstandig naar buiten kunnen.

Op pad! staat voor het organiseren van gave activiteiten buiten De Hoogstraat zoals het naar de dierentuin kunnen, naar de film gaan, een dagje strand of gewoon lekker shoppen in de stad. De activiteiten binnen Op pad worden samen met de kinderen voorbereid en georganiseerd.

Passend bij de revalidatiedoelen van de kinderen willen we gewoon lekker naar buiten, buiten de muren van het revalidatiecentrum valt heel veel te leren. Revalideren is ook het meest betekenisvol als dit in de normale context gebeurd. Bij het naar buiten gaan leren de kinderen en jongeren direct. Denk bijvoorbeeld aan het leren nemen van een roltrap, het verplaatsen van jezelf in een rolstoel, het doen van een boodschap in de winkel en het laten zien van je beperking aan de buitenwereld. Het belangrijkste is om weer te kijken naar (nieuwe) mogelijkheden en het opdoen van nieuwe ervaringen. Natuurlijk is het ook gewoon gezellig en maken we heel veel plezier samen.

Op pad! brengt extra natuurlijk kosten met zich mee: denk aan het vervoer, het kopen van een kaartje voor de bus of de inzet van extra begeleiding.

Met een jaarlijkse bijdrage van € 5500 kunnen we meerdere activiteiten voor veel kinderen organiseren.

Met jouw hulp en financiële bijdrage breng je kinderen echt naar buiten, dank alvast.

Ons project is afgerond. We hebben € 2450 kunnen aanbieden aan JONGHoogstraat.