RaceRunners voor kids

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: S. van Veen tender- en projectmanagement, Sport Utrecht, SVDU en prachtige particuliere donaties via onze eigen website.

Het project:

Een RaceRunner is een driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.  De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze (ernstig beperkte) kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om te bewegen en om aan sport te doen. De RaceRunner is zeer geschikt om conditie te verbeteren, te onderhouden en bij een sportactiviteit te participeren.

De afdeling sport binnen De Hoogstraat Revalidatie wil graag kinderen die in behandeling zijn in de gelegenheid stellen om het RaceRunning uit te proberen. De afdeling werkt intensief samen met Only Friends Utrecht – de sportclub voor kinderen met een beperking in de stad Utrecht – waar de kinderen na revalidatie blijvend kunnen racen en sporten. Door de aanschaf kunnen nu dagelijks kinderen met een beperking het racerunnen uitproberen zowel tijdens therapie als tijdens het sporten bij Only Friends Utrecht, een geweldige verrijking van het sportaanbod.