Special Cruijff Court aan Rembrandtkade

Onze fantastische partners in dit project zijn: Johan Cruyff Foundation, de gemeente Utrecht, Initiatievenfonds Utrecht, Only Friends Utrecht, Toyota Fonds,  Ondernemingsfonds Utrecht (Puur Oost), De Utrechtse Schoolvereniging, Stichting Voorzorg Utrecht en Handicap.nl.

Met elkaar maken wij het Special Cruyff Court mogelijk. Dank allemaal voor uw bijdrage.

Het project:

Kunnen bewegen en sporten is voor iedereen maar zeker ook voor alle kinderen een must, dat weten we natuurlijk allemaal. Meerdere onderzoeken tonen hiervan ook het belang aan. In ons revalidatiecentrum vindt intensieve behandeling plaats voor kinderen met motorische beperkingen en het (weer) kunnen bewegen en sporten is een belangrijk onderdeel in deze behandeling. Het inzetten van de juiste expertise (professionals) en het hebben van aangepaste sportfaciliteiten zijn voorwaarden om zo veel mogelijk kinderen met een beperking te kunnen laten sporten.

Om die reden hebben in december 2018 de Johan Cruyff Foundation en De Hoogstraat Revalidatie een intentieverklaring getekend, dit met de bedoeling om in 2019 een Special Cruyff Court te realiseren bij het revalidatiecentrum in Utrecht. Een Special Cruyff Court is aangepast aan de wensen van de kinderen en jongeren met een beperking en wordt gerealiseerd in samenwerking met de verschillende betrokken organisaties.

Extra special: het Court aan de Rembrandtkade wordt extra special omdat het vernoemd wordt naar Bibian Mentel, Nederlands beste Parasnowboardster ooit!

Zoals geldend voor elk court moeten de kosten worden betaald door de samenwerkende organisaties. De Hoogstraat Revalidatie draagt zelf bij door inzet van mens – en mankracht van verschillende afdelingen en door werving voor het court via Steun De Hoogstraat. Uw hulp is echt nodig en gaat er straks voor zorgen dat kinderen met een beperking heerlijk buiten kunnen oefenen, trainen en sporten. U kunt op verschillende manieren helpen: bijvoorbeeld door het inzetten van uw (bedrijfs-) expertise, door het aanbieden van uw (bedrijfs-) diensten, door het leveren van benodigde materialen of juist door het project financieel te steunen.